De lente is er!

In ons vorige blog had ik het over maart als datum die we wilde halen.
Ondertussen zitten we al bijna bij april en zijn we dus nog niet open, wat overigens ook niet had gekund in verband met het corona virus.

Nu is er voor ons direct niet heel veel verandert, ik (Janita) kom nog 2 dagen in de week op de boerderij om mee te werken. Dit was al gestart voor het Coronaprobleem, Doordat ieder, behalve de boodachappen, nergens komt hebben we besloten hiermee door te gaan. Hierdoor kan ik vooral alle klussen goed door krijgen en 'eigen' maken wat we straks als groep kunnen doen! Én al het werk wat ik uit handen neem, kan er verder gestopt worden in onze kantine, die al flink in ontwikkeling is! Het werk op de boerderij stopt ook nooit en, net als in vele andere sectoren, is er altijd tijd te kort óf genoeg te doen!

Zodoende ook vandaag, vandaag ben ik vooral bezig geweest met de lente! Het was lekker zonnig, maar wel met een (flink) fris windje. Én omdat de lente in aantocht is, gaan de koeien binnenkort naar buiten!  Maar dit vergt wel genoeg voorbereiding. Lees verder onder de foto.

Bo en Tess

Paaltjes zetten, deze paaltjes worden na het weiden van de koeien altijd weer weg gehaald. Zodat ze tijdens het bewerken van het land, niet in de weg staan. Ook is het zonde als ze ‘s winters in weer en wind staan terwijl er geen koe buiten loopt.
Koeien lopen in de winter niet buiten omdat er vrijwel geen voeding in het gras zit en vaak ligt er veel water op het land waardoor het land te veel vertrapt word. Vervolgens zorgt dat er weer dat er weer minder gras groeit, waardoor er al minder (goed) gras overblijft.

Vervolgens het draad spannen en missende ‘schrikdraad ringisolatoren’ er in draaien.  Deze noemde ik eerder schrikdraad haakjes, heb zelf ook moeten googlelen naar de juiste benaming 😉. Gewapend met een boormachine ging ik weer een rondje wandelen, honden Bo en Tess gingen gezellig mee.

Na het juist spannen van het draad, was het tijd voor het ophangen van linten aan het draad. Waarom? Omdat de koeien heel blij zijn met het naar buiten gaan, doordat ze zo blij zijn en het draad maar dun is, zullen ze het draad niet altijd goed kunnen zien! Door de rood-witte linten op te hangen, zullen de koeien het draad beter  zien!

Nu nog een paar controle rondjes en op wat bewolkt weer weer, anders worden de koeien weer verblind.. En dán kunnen ze lekker naar buiten !

Liefs Janita ♥

Gepubliceerd op 24 maart 2020

Bekijk ook onze andere blogs:

* De bedrijfsnaam
* Waar het allemaal begonnen is

 

 

 

afbeelding van www.agrishop.nl

Schrikdraad ringisolatoren?
Op de foto is een schrikdraad ring isolator goed te zien(op de foto het zwarte 'ding'). Deze zit vast in de paal door middel van een schroef. In de 'ring' zit een kleine scheve gleuf, daar kan het draad goed blijven zitten. Ook al beweegt het door bijvoorbeeld  een koe of de wind. Omdat dit kunstof geen stroom geleid, blijft ook overal de sterkte van het stroom hetzelfde!

dit klinkt overigens heel spannend, maar het is voor de koeien alleen een gevoel waar ze van schrikken, zodat ze op hun stukje land verblijven! En dus niet bij de buren mee snoepen of de weg op gaan!