De bedrijfsnaam

Bij het starten van een bedrijf, ons bedrijf, hoort natuurlijk ook een bedrijfsnaam.
Tijdens ons ondernemingsplan die we op school gemaakt hadden, was de naam 'de grootte koe' naar voren gekomen. De boerderij is van familie Groot en het idee van een grote sterke koe, die stevig in de maatschappij staat hadden onze onderbouwing, maar om deze naam te kiezen voor ons échte bedrijf vonden we weer niet passen.

Brainstormen

Verschillende ideeën kwamen voorbij zoals iets met de straat naam, iets met Wieringerwerf of misschien toch iets met de naam Groot.
Voor ons beide trok het toch wel het meest om een keuze te maken waarbij koe eigenlijk wel centraal staat. Dát is immers waar we veel klussen uit zullen halen, veel van kunnen leren maar ook zeer van zullen genieten!

Onze volgende stap was dan ook het woordenboek, voor de beelddenker is het leuk om ons beide te zien zitten met een boek voor ons op tafel, maar nee, google gaf ons een makkelijk woordenboek waarbij álles waar de letters 'k' 'o'en de 'e' op die volgorde achter elkaar stonden lieten zien.

2020

Woorden die eindigen op koe:

Doekoe, melkkoe, roekoe, zeekoe, slijterkoe, armeluiskoe, tijdkoe, bromkoe en eerlijk, er zijn er nog veel meer!

Woorden die beginnen met koe:

Koebel, koedoe, koef, koefnoen, koeienstal, koeienvlaai, koek, en ga zo maar door!

En zo kwamen we dus op het wordt koetel, maar onwetend als dat we waren, kwamen wij niet verder als 'koetelen' een westfries woord voor: 'begaan, hun gang gaan, zonder ons er mee te bemoeien etc'

Maar het woordenboek liet ons heel iets ander zien:
1) Grote koestal met verdiepingen 2) koestal met verdiepingen 3) Zeer grote stal met verdieping voor runderen.

En deze uitleg, samen met de combinatie dat onze kantine in de stal, op de 1e verdieping is, maakt dat wij dan ook voor deze naam zijn gegaan!
Vervolgens zijn we er dan ook achter gekomen dat niemand de werkelijke betekenis van het woord kent ! 🙂

Liefs Janita ♥

Gepubliceerd op 9 Januari 2020

Bekijk ook onze andere blogs:

* De lente is er!
* Waar het allemaal begonnen is